קראו לנו לייעוץ מקצועי וחוות דעת קונסטרוקטור. סיפור מעניין שבסופו שוב נפתר בעזרת תקשורת טובה ולא באמצעות פתרון הנדסי.
פנו אלינו בשאלה האם ניתן להרוס חלק ממבנה קיים, ולהשאיר חלק ממנו בשימוש, ללא חשש ליציבותו.
בעלת המבנה רצתה להרוס חלק ממבנה שנשרף והלקוח שהזמין אותנו לצורך חוות דעת קונסטרוקטור ביקש לדעת האם החלק שלו במבנה יכול להמשיך לעמוד במידה ויהרסו את החלק הצמוד אליו ומתחתיו. הוא דאג שאם יורידו את החלק השרוף במבנה, החלק שלו יהיה בסכנה ויתמוטט. הלקוח שכר את המבנה לצור מפעל ייצור, והיה לו קצת פחות משנה עד לתום השכירות.
זו דוגמה קלאסית למה מהנדס מקצועי חייב להגיע לאתר עצמו על מנת להגיע להחלטה מושכלת האם יש סכנה למבנה רק אחרי בחינת המבנה בשטח. כמו בכל ייעוץ הנדסי, הסברנו ללקוח מראש שלא נוכל להתחייב מה יהיו תוצאות הבדיקה, ושהוא יקבל תשובות שלאו דווקא יענו למה שהוא מבקש, אלא למה שנכון הנדסית.
הגענו לקיבוץ אליו נקראנו ומצאנו מבנה ישן שנשרף בחלקו עקב בערה באחד המחסנים. חלק המבנה אשר היה עשוי מפלדה נשרף עד רמת הריסת המבנה, ואילו החלק העשוי בטון שרד את השרפה והיה שמיש לשוכר. בין השוכר (הלקוח שהזמין אותנו לחוות דעת מהנדס קונסטרוקציה) ובין בעלת הנכס הייתה מריבה חריפה וחילוקי דעות על סף תביעה משפטית.
לאחר סקירת המבנה והשרידים הבין יניב שהנדסית ההריסה החלקית אכן אפשרית. מהיכרותו העמוקה עם תהליכי בנייה לצרכים שונים, יניב ידע כי מדובר בעבודה מקצועית הדורשת חיתוך מדויק של חלקי הרצפה המשותפת, חיזוק החיבור של הקורה עם עמוד יסוד של המבנה הקיים וניתוק של הקורות הסמוכות של המבנה שרוצים להסיר.
כלומר, הפתרון שבעלת הנכס רצתה היה אפשרי הנדסית, אבל הוא בהחלט לא היה הפתרון האופטימלי.
יניב הבין שחוות הדעת שלו אינה מה שהלקוח ציפה לקבל (שלדעתו הריסת המבנה הסמוך מסכנת את המבנה שהוא שוכר) אבל שבכל זאת ניתן להגיע לעמק השווה ושכולם יצאו מרוצים.
מאחר ובעלת הנכס הגיעה עם קונסטרוקטור ו- קבלן הריסות מטעמה, יניב פתח בהסכמה עם הקונסטרוקטור של בעלת הנכס – כי ניתן להרוס את חלק המבנה שנהרס בשריפה וזאת מבלי לסכן את חלקו של השוכר.
למרות שהיה ניתן לבצע זאת הנדסית וטכנית, יניב הציע לפתור את העניין אחרת.
יניב מספר: "שאלתי את בעלת המבנה למה היא רוצה להרוס את המבנה הקיים עכשיו, וחלק נוסף ממנו אחר כך. הסברתי לה שהעבודה הכירורגית של ניתוק חלק מהמבנה, שתאפשר להרוס את החלק השרוף מבלי להפיל את החלק השכור, כרוכה בעלות גבוהה יותר מאשר לחכות לסיום השכירות ולהרוס את כל המבנה יחד."
קבלן ההריסה שהתנגד לרעיון ורצה להתחיל לעבוד, הבין גם הוא שמדובר בעבודה כירורגית של פירוק המבנה שתייקר את עבודתו ותארך הרבה זמן תחת פיקוח הנדסי. בעלת הנכס הבינה שהפתרון של הריסת המבנה בחלקים (קודם את החלק השרוף, ואחר כך את החלק השכור) יעלה לה בסופו של פרויקט הרבה יותר.
הפתרון שהוצע לפני הגעתו של יניב לשטח היה אפשרי הנדסית, אבל בהחלט לא האופטימלי.
הפתרון הטוב ביותר מכל הבחינות היה פתרון אנושי שהצריך שיחה טובה והבנה שיש פתרון שמתאים לכולם, והוא להמתין עד סיום חוזה השכירות של הלקוח, והריסת המבנה כולו יחד בצורה פשוטה וסטנדרטית, מבלי להשקיע זמן בחיתוך, חיזוק, פינוי חלקי ועוד.
בסופו של דבר גם הלקוח, וגם בעלת הנכס יצאו מרוצים וממליצים על שירותינו.